Cégprofil

 

Kedves Érdeklődők!

Engedjék meg, hogy bemutassuk az 1993. óta működő Díszruha Szalonunkat!

Díszruha Szalonunk legfontosabb tevékenysége korhű Magyar Díszruhák (díszmagyar) méretre készítése és kölcsönzése esküvői és nagy báli alkalmakra.

A Díszruha Szalon kizárólag saját tervezésű díszmagyar ruhákat készít korhű technikával, rengeteg kézi munkával, kifogástalan minőségben. Díszöltözeteink minden esetben igen sokrétű szaktudás felhasználásával készülnek, melyekhez többéves kutató munkánk, valamint szakirányú végzettségünk adja az alapot.

Munkánk minőségének alátámasztására figyelmükbe ajánljuk referencia munkáinkat, melyre rendszeres megbízást a Magyar Mezőgazdasági Múzeum textil osztálya ad számunkra, valamint Magyar Kézműves Remek díjainkat.

A hölgyek díszmagyar ruhái a szoknyán és a fűzős felsőrészen kívül az összes kiegészítőt is tartalmazzák (alsószoknyák, kötény, fátyol, párta, kistáska). A ruhák készülhetnek selyemből, brokátból, vagy akár bársonyból.

A díszöltözetek között urak az egyszerű „Bocskai” öltönytől (fekete szövet dolmány, öltönynadrág, álló- vagy Petőfi-galléros ing, nyakkendő, esetleg mellény) a teljes díszmagyar öltözetig (csizmanadrág, selyem vagy brokát dolmány, bársony mente, ing) igen nagy választékot találnak meg nálunk, illetve el tudunk készíteni bármely eredeti darab alapján ruha rekonstrukciót is.
Mind a női, mind a férfi díszruhák készülhetnek arany, ezüst, illetve színes selyem sujtás és paszomány dísszel, és aprólékos korabeli mintaelemeket felhasználó hímzésekkel.

A díszmagyar mellett készítünk különböző, ugyancsak saját tervezésű, „magyaros jellegű” alkalmi ruhákat is (pl. menyecske ruha, új asszony- és új ember ruha, koszorúslány ruha, örömszülő ruha, estélyi- és báli ruha, palotás táncruha, stb.).

Kínálatunkban szerepel a zsinóros kosztüm, mely a legváltozatosabb formában készülhet.

Vállaljuk modern esküvői ruhák készítését egyedi igények szerint.

A fiatalok válogathatnak gazdag keringő ruha kínálatunkból, de választhatják palotás ruháinkat is.

A Díszruha Szalon és a Ceffa Virág szoros együttműködés keretében vállalja esküvők teljeskörű tervezését, szervezését, dekorálását, öltözetek elkészítését teljes összhangban. Egyéb szolgáltatások kiajánlását is vállaljuk, pl.: fotó, smink, frizura, helyszín, ételek stb., igény szerint.

Magyarország jelenlegi határain kívül élő honfitársaink részére is szívesen állunk rendelkezésre, két-három hetes látogatás alkalmával már lehetőség van az igény szerinti ruha elkészítésére. Ez esetben mindenképpen előzetes időpont egyeztetés szükséges.

Felhívjuk tisztelt érdeklődőink figyelmét, hogy szalonunkban csak 18 évet betöltött személlyel áll módunkban szerződést kötni.